cro-industrial

Croatia's dark electro/industrial/EBM/aggrotech/futurepop/synthpop/cybergoth community
 
Početna stranicaCalendarFAQPretraľnikRegistracijaLogin

Share | 
 

 +++Ministry+++

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Autor/icaPoruka
Porphyria
Admin
avatar

Zodiac : Leo Broj postova : 422
Birthday : 11.08.1980
Join date : 10.02.2010
Age : 37
Lokacija : @zg/hr

PostajNaslov: +++Ministry+++   pon lip 28, 2010 4:28 pm


Ministry su američki industrial metal sastav koji je osnovao frontmen Al Jourgensen 1981. Ime benda dao je po niskobudžetnom horroru "Ministry of Fear". Tijekom svoje dugogodišnje karijere koja je prekinuta 2008. mijenjali su postavu i stilske izričaje. Najzapaženiji uspjeh ostvarili su devedesetih s albumom Psalm 69. Smatra ih se jednim od rodonačelnika industrial metala. Surađivali su s glazbenicima koji su se ostavrili u raznoraznim galzbenim stilovima (meni ih je bilo drago vidjet s Jellom Biafrom iz Dead Kennedysa).




Diskografija:
1983: With Sympathy
1986: Twitch
1988: The Land of Rape and Honey
1989: The Mind is a Terrible Thing to Taste
1992: Psalm 69: The Way to Succeed and the Way to Suck Eggs
1996: Filth Pig
1999: Dark Side of the Spoon
2003: Animositisomina
2004: Houses of the Molé
2006: Rio Grande Blood
2007: The Last Sucker
2008: Cover Up


Najvažniji podaci o Ministryju na Encikopediji metala









[Vrh] Go down
http://industrial.twilight-vampire.com/forum.htm
Antwoord

avatar

Zodiac : Taurus Broj postova : 41
Birthday : 15.05.1976
Join date : 02.06.2011
Age : 41
Lokacija : Nautilus

PostajNaslov: Re: +++Ministry+++   čet lip 02, 2011 6:33 pm

gledao ih uzivo, go kurac. Ravno da ravnije ne moze. Razocarenje veka. Da nema onog Tomi Viktora iz Pronga sve bi bilo jos jadnije. Najbolja faza definitivno onaj video "In case you didn't Feel like showing up!" topla preporuka.
[Vrh] Go down
Hypoxico

avatar

Zodiac : Pisces Broj postova : 91
Birthday : 12.03.1985
Join date : 26.05.2011
Age : 32
Lokacija : Zg

PostajNaslov: Re: +++Ministry+++   čet lip 02, 2011 9:40 pm

Nisam baš dobro upoznati s ovim bendom... iako imaju par jako ranih laganih stvari koji su mi dobre... recimo:



Onda sam poslušao i nešto novije, ali nisu mi legli... pa sam prekrižio.
[Vrh] Go down
Antwoord

avatar

Zodiac : Taurus Broj postova : 41
Birthday : 15.05.1976
Join date : 02.06.2011
Age : 41
Lokacija : Nautilus

PostajNaslov: Re: +++Ministry+++   sub lip 04, 2011 9:45 pm

Dzurgensen je poceo u synth punk vodama. Do 1985. su bili klasicni synth pop bend i zvucali ko bilo koji bend iz osamdesetih na tu temu. Posle se kao vadio kako se odrekao tih materijala i kako su ga glavesine iz izdavacke kuce primorale na taj zvuk. Posle je presao u druge vode kad se odusevio bendom the Young Gods koji su tada vec radili muziku koju je Dzurgensen oduvek zeleo. Dodao distorzije, semplovao gitare isto ko TYG i loopovao. Posle mu ni to nije bilo dovoljno pa je dodao coldwave (americki) u celu pricu i jos jednog bubnjara. Navukao se na dop i usmerio sve svoje tekstove ka rusenju vlade i predsednika. Do 1996. je bio u klasicnim industrial rock vodama ala Skrew, Bile i ostala bagra. Od 1999. otkriva metal i poslednjih 10 godina Ministry zvuci ko trash metal bend ala Slayer isl.. Zarekao se 2009. da je to kraj Ministry-ja i da vise nece objavljivati albume, pa opet, izlaze stalno neki Ministry cover albumi i ponovo snimljeni albumi.... Po mom misljenju, najbolja mu je ta era 1985 - 1996. tu je bio u vrhu kreativnosti i droge. Cak i mnogi njegovi projekti iz tog perioda su brutalni, pocevsi od Pailhead, Lard, 1000 Homo DJ's, pa saradnja sa Revolting Cocks.... taj komplet period preporucujem da poslusas prvo. Twich, The Land Of Rape And Honney, The Mind Is A Jerrible Thing To Taste i Psalm 69. To su albumi u najboljoj fazi, sve ostalo smo vec culi, pocevsi od prvog perioda do ovog poslednjeg.
[Vrh] Go down
Q. Kull Khan

avatar

Zodiac : Leo Broj postova : 99
Birthday : 05.08.1987
Join date : 28.05.2011
Age : 30
Lokacija :

PostajNaslov: Re: +++Ministry+++   ned lip 05, 2011 2:40 pm

Antwoord je napisao/la:
Dzurgensen je poceo u synth punk vodama. Do 1985. su bili klasicni synth pop bend i zvucali ko bilo koji bend iz osamdesetih na tu temu. Posle se kao vadio kako se odrekao tih materijala i kako su ga glavesine iz izdavacke kuce primorale na taj zvuk. Posle je presao u druge vode kad se odusevio bendom the Young Gods koji su tada vec radili muziku koju je Dzurgensen oduvek zeleo. Dodao distorzije, semplovao gitare isto ko TYG i loopovao. Posle mu ni to nije bilo dovoljno pa je dodao coldwave (americki) u celu pricu i jos jednog bubnjara. Navukao se na dop i usmerio sve svoje tekstove ka rusenju vlade i predsednika. Do 1996. je bio u klasicnim industrial rock vodama ala Skrew, Bile i ostala bagra. Od 1999. otkriva metal i poslednjih 10 godina Ministry zvuci ko trash metal bend ala Slayer isl.. Zarekao se 2009. da je to kraj Ministry-ja i da vise nece objavljivati albume, pa opet, izlaze stalno neki Ministry cover albumi i ponovo snimljeni albumi.... Po mom misljenju, najbolja mu je ta era 1985 - 1996. tu je bio u vrhu kreativnosti i droge. Cak i mnogi njegovi projekti iz tog perioda su brutalni, pocevsi od Pailhead, Lard, 1000 Homo DJ's, pa saradnja sa Revolting Cocks.... taj komplet period preporucujem da poslusas prvo. Twich, The Land Of Rape And Honney, The Mind Is A Jerrible Thing To Taste i Psalm 69. To su albumi u najboljoj fazi, sve ostalo smo vec culi, pocevsi od prvog perioda do ovog poslednjeg.

svaka čast na poznavanju benda... study
ja sam nabavil cijelu diskografiju odjednom, i kad to sve staviš na listu i odrediš "random" izvođenje, zvuči više ko da slušaš neku kompilaciju desetak bendova nego jedan bend, jer imaju cijeli spektar (oprečnih) stilova kroz godine... recimo za primjer pjesme "I Wanted to Tell Her" i "Lieslieslies"... Shocked
[Vrh] Go down
http://www.last.fm/user/tohil_thoth
Antwoord

avatar

Zodiac : Taurus Broj postova : 41
Birthday : 15.05.1976
Join date : 02.06.2011
Age : 41
Lokacija : Nautilus

PostajNaslov: Re: +++Ministry+++   pon lip 06, 2011 3:24 pm

upravo. Uporedis ovu fazu:



sa ovom, ko dva razlicita benda:




mada kad uporedis i prvi Nine Inch Nails i poslednji, isti kurac. Svi su na kraju zavrsili na metalu. Valjda im trebala viagra pa resili da muvaju klinkice na foru, vidi kako smo opasni, sviramo brzo a garant tako i jebemo.
[Vrh] Go down
Q. Kull Khan

avatar

Zodiac : Leo Broj postova : 99
Birthday : 05.08.1987
Join date : 28.05.2011
Age : 30
Lokacija :

PostajNaslov: Re: +++Ministry+++   uto lip 07, 2011 6:47 pm

Antwoord je napisao/la:
mada kad uporedis i prvi Nine Inch Nails i poslednji, isti kurac. Svi su na kraju zavrsili na metalu. Valjda im trebala viagra pa resili da muvaju klinkice na foru, vidi kako smo opasni, sviramo brzo a garant tako i jebemo.

lol! haha, samo nisam siguran da li je to dobro ili loše lol!

generalno, imam averziju prema američkim bendovima. nekako su svi u izričaju... kičasti... narcisoidni. uvijek ton-dva previše, samo da "lijepo i/ili cool" zvuče.
uz A23 i VAC, ni jedan američki bend mi ne pada na pamet a da ga poštujem, ili čak volim.
[Vrh] Go down
http://www.last.fm/user/tohil_thoth
Driver88



Zodiac : Leo Broj postova : 35
Birthday : 30.07.1985
Join date : 23.08.2011
Age : 32
Lokacija : Virovitica

PostajNaslov: Re: +++Ministry+++   čet lip 21, 2012 11:33 pm

Meni je Twitch najbolji Ministryjev album, Taj album mi je promijenio cijeli glazbeni stil Smile
Zadnji album koji mi je ok je Psalm 69, a poslije njega ništa... Čuo sam ovaj najnoviji Relapse i nije mi baš nešt.
Ima par dobrih pjesama ali to sve nekako zvuči ne znam...kao da je album nabrzinu snimljen.
[Vrh] Go down
Sponsored content




PostajNaslov: Re: +++Ministry+++   

[Vrh] Go down
 
+++Ministry+++
Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
cro-industrial :: Dnevni boravak :: Glazba :: Industrial Metal/Rock-
Forum(o)Bir: