cro-industrial

Croatia's dark electro/industrial/EBM/aggrotech/futurepop/synthpop/cybergoth community
 
Početna stranicaCalendarFAQPretraľnikRegistracijaLogin

Share | 
 

 **Videosex**

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Autor/icaPoruka
Porphyria
Admin
avatar

Zodiac : Leo Broj postova : 422
Birthday : 11.08.1980
Join date : 10.02.2010
Age : 37
Lokacija : @zg/hr

PostajNaslov: **Videosex**   pet stu 26, 2010 1:24 pm





Videosex je bila slovenska synthpop grupa osnovana 1983. Članovi su: Nina Sever (klavijature), Matjaž Kosi (klavijature), Janez Križaj (bas gitara), Iztok Turk (bubnjevi) i legendarna Anja Rupel (pjevačica). Anja Rupel je u rodu sa slovenskim političarem Dimitrijem Rupelom (on joj je stric), ali ne dijeli s njim politička stajališta (tako je izjavila u intervjuima). Anja je nastavila solo glazbenu karijeru, surađivala je i s Laibachom; danas radi kao radijska voditeljica i novinarka.
Videosex su se vrlo brzo nametnuli kao jedna od najzanimljivijih grupa na pop i rock sceni tadašnje Jugoslavije, ističući se provokativnim tekstovima koji su se bavili mračnim i do tada tabu-temama kao što su serijska ubojstva i istospolna ljubav. Pjevali su u početku na srpskohrvatskom, potom na slovenskom. Grupa se raspala 1992. godine.


Diskografija:
Moja mama (1983)
Videosex (1984)
Lacrimae Christi (1985)
Svet je zopet mlad (1987)
Moja mama/Detektiv (1990)
Ljubi in sovraži (1992)
Arhiv (1997)








[Vrh] Go down
http://industrial.twilight-vampire.com/forum.htm
 
**Videosex**
Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
cro-industrial :: Dnevni boravak :: Glazba :: Goth/Darkwave/Synthpop-
Forum(o)Bir: