cro-industrial

Croatia's dark electro/industrial/EBM/aggrotech/futurepop/synthpop/cybergoth community
 
Početna stranicaCalendarFAQPretraľnikRegistracijaLogin

Share | 
 

 Project Pitchfork

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Autor/icaPoruka
Q. Kull Khan

avatar

Zodiac : Leo Broj postova : 99
Birthday : 05.08.1987
Join date : 28.05.2011
Age : 30
Lokacija :

PostajNaslov: Project Pitchfork   ned lip 05, 2011 3:49 pm

Dakle, moja je sveta dužnost da podignem oltar bendu koji je najveća konstanta u mom životu već skoro 10 godina.

Ovo će biti pisano iz glave, i možda u nekim dijelovima subjektivno, ali neka...

Pa ovako...
Priča počinje 1989. kad su se na koncertu benda Girls under glass upoznali osnivači i jedini stalni članovi benda - Peter Spilles i Dirk Scheuber. Nedugo nakon toga, '90., izdaju album "Embryonal Thoughts" pod imenom Demoniac Puppets, da bi kasnije iste godine izdali K.N.K.A. ... hm, EP, nazovimo to tako, pod imenom Project Pitchfork. Prvi album dolazi 1991. imenom Dhyani, i s tim album počinje (prava) era Project Pitchforka. Sljedeće godine, bendu se priključuje (ondašnja) Peterova cura, Patricia Nigiani, kao klavijaturistica i prateći vokal. Ovaj trojac surađuje od '92. do '94. i izdaju 3 albuma, Lam Bras i Entities '92. i Io '94. uz još neke EP-e.
'95. dolazi do prvog većeg preokreta u stilu. Bend je već onda napustila Patricia (oformila vlastiti bend Aurora Sutra), a njeno mjesto je popunio Jürgen Jansen, koji je postao možda i utjecajniji član nego Dirk. Nakon njegovog priključenja, PP mijenja zvuk, postaju melodičniji s dodavanjem više synthpop i naročito darkwave elementa svojim pjesmama. Ta promjena se vidi na albumu Alpha Omega iz '95., koji nekako označuje kraj prve ere PP-a (zajedno s EP-om Corps d'Amour ) koji traje od '91. do '95.
'97. izdaju album Chakra: Red! kojim je PP odredio smjer svojeg stila sljedećih 5 godina, i kojim su se i definitivno odcijepili od stila SP-a i FLA-a kojim su bili inspirirani na početku karjere. '98. dolazi novi album Eon Eon, praćen s nekoliko videa (I live your dream, Carnival i Steelrose). Ovdje PP već obilno koristi gitare, nastavljajući praksu Chakre. 2001. bendu se kao stalni član priključuje bubnjar Achim Färber. S njim u postavi PP izdaje (meni najdraži) album Daimonion 2001. Album su predstavila dva videa: Existence i Timekiller. Uvjetno rečeno, "zlatno doba" Pitchforka je nastavljeno 2002. kad im se i kao stalni čaln priključio gitarist Carsten Klatte, aka Lacasa del Cid, i kad je izdana NUN-trilogija, tj. LP "Inferno" i dva EP-a: "View from a throne" i "Trialog". Od 2001. do 2002. Pitchfork je do savršenstva izbrusio stil koji uključuje electro-goth, darkwave i synthpop elemente, i stvorio nešto što nitko nikad neće moći nadmašiti! (ova zadnja rečenica je strogo subjektivna, molim da mi se oprosti moja (pre)velika privrženost). Ipak, sve to pada u vodu 2005. kad je izdan album Kaskade. Album zvuči izkompleksirano, previše različitih stilova se odjednom našlu u istom bendu, tako da usprkos albumu koji ima stvarno puno odličnih pjesama, kao cijelina ne djeluje dobro. Vidi se to i u instrumentalnom, a i u tekstualnom dijelu...
No, izgleda da je to bilo jasno i Spillesu (diktatoru u bendu). U tu svrhu 2007. oformljuje one-man-band Imatem (koji nastavlja Pitchforkov stil iz razdoblja '97./01.-'02.) a iste godine s Jinxy osniva i bend Santa Hates You (nešto zločestijeg plesnog stila Twisted Evil ). 2009. ponovno postaju trio Spilles/Jansen/Scheuber i izdaju electro album "Dream, Tiresias!", kojim se vraćaju svojem stilu ala Alpha Omega. 2010. izdaju svoj zadnji LP "Continuum Ride" u kojem odlično kombiniraju stil Alpha Omega-e i Daimoniona. Predstavio ga je video "Beholder".



Trenutni članovi:
Peter Spilles
Dirk Scheuber
Jürgen Jansen

Diskografija:

LP:
Dhyani (1991)
Lam-'Bras (1992)
Entities (1992)
IO (1994)
Alpha Omega (1995)
¡Chakra:Red! (1997)
Eon:Eon (1998)
Daimonion (2001)
Inferno (2002)
Kaskade (2005)
Dream, Tiresias! (2009)
Continuum Ride (2010)

EP:
Souls/Island (1993)
Little IO (1994)
CH'I (1995)
Corps D'Amour (1995)
Trialog (2002)
View From a Throne (2002)
Wonderland/One Million Faces (2007)

+ singlovi, kompilacije i slično.

Neki službeni spotovi:
Beholder
Timekiller
Existence
I live your dream
[Vrh] Go down
http://www.last.fm/user/tohil_thoth
Q. Kull Khan

avatar

Zodiac : Leo Broj postova : 99
Birthday : 05.08.1987
Join date : 28.05.2011
Age : 30
Lokacija :

PostajNaslov: Re: Project Pitchfork   čet srp 07, 2011 7:02 pm

Spilles je u zadnje vrijeme postal hiperproduktivan... što li je samo uzrok tome? uglavnom, meni ne smeta Wink

"Kvantna mehanika" izlazi 12.08.2011. !!!

QUANTUM MECHANICS - out on AUGUST 12TH 2011
[Vrh] Go down
http://www.last.fm/user/tohil_thoth
Q. Kull Khan

avatar

Zodiac : Leo Broj postova : 99
Birthday : 05.08.1987
Join date : 28.05.2011
Age : 30
Lokacija :

PostajNaslov: Re: Project Pitchfork   ned kol 14, 2011 6:43 pm

izašla kvantna mehanika!!! jupi!
[Vrh] Go down
http://www.last.fm/user/tohil_thoth
Sponsored content




PostajNaslov: Re: Project Pitchfork   

[Vrh] Go down
 
Project Pitchfork
Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Moldova 2010. | Sunstroke Project & Olia Tira — Run Away

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
cro-industrial :: Dnevni boravak :: Glazba :: Goth/Darkwave/Synthpop-
Forum(o)Bir: